Leergang MS Office

Dit bericht is geschreven door:

 

Efficiënt en effectief omgaan met MS Office

 

Medewerkers in het bedrijfsleven en de (semi) overheid maken in hun dagelijks werk vaak veel gebruik van MS Office. Zowel voor secretariële-, (financieel) administratieve- of staf gerelateerde werkzaamheden zijn Word, Excel, PowerPoint en Outlook bij uitstek de meest geschikte en gebruikte programma’s.

 

Heersend kennisniveau van MS Office

Het kennisniveau van MS Office van medewerkers binnen organisaties is overwegend beperkt te noemen. Gemiddeld wordt nog geen 20% gebruikt van de mogelijkheden die bijvoorbeeld Word en Excel bieden.

Veelal doen gebruikers een beroep op uit het verleden opgedane kennis en beperken daardoor hun mogelijkheden om veel efficiënter en effectiever met de (nieuwe) functionaliteiten van de MS Office programma’s om te gaan. Indien bepaalde functionaliteiten niet goed beheerst worden, wordt vaak aan een directe collega gevraagd om (ad-hoc) ondersteuning.

Zelden is sprake van een georganiseerde, structurele benadering om het kennis- en toepassings­niveau van MS Office naar een hoger plan te tillen!

 

Leergang MS Office

Om aan dit hiaat in opleidingsland tegemoet te komen is de leergang MS Office ontwikkeld. Deze leergang biedt medewerkers de mogelijkheid om in een tijdsbestek van 4 dagen (verspreid over een periode van 2 maanden) het kennisniveau van Excel, Word, Outlook en PowerPoint structureel te verbeteren.

Op basis van intakeformulieren wordt bepaald wat het aanvangsniveau is van elke deelnemer op elk van deze Office programma’s, zodat elke cursist op het juiste leerniveau kan worden ingedeeld.

Resultaat van deze leergang is dat elke deelnemer aanzienlijk efficiënter en effectiever heeft leren omgaan met deze Office programma’s, wat in de werkpraktijk een substantiële tijdsbesparing gekoppeld aan verhoogd werkplezier zal opleveren.

 

Niet voor niets is de meest gehoorde uitspraak van cursisten die deelnemen aan onze MS office trainingen:

“had ik dat maar eerder geweten, dat had me zoveel tijd gescheeld!”

 

Voor meer informatie over de Leergang MS Office, klik hier.

 

Bakker Computer Opleidingen

Erik Bakker

Laat een reactie achter