Cursus PowerBi

Cursus PowerBi

Microsoft PowerBi is een interactief platform dat niet-technische zakelijke gebruikers tools biedt voor het analyseren, visualiseren, verzamelen en delen van data. PowerBi is bedoeld voor eigenaren van kleine tot middelgrote bedrijven en wordt gebruikt om inzichten te vinden in de gegevens van een organisatie. Microsoft PowerBi kan helpen bij het verbinden van ongelijksoortige datasets, het transformeren en opschonen van de data in een datamodel en het maken van visuele grafieken. Dit alles kan worden gedeeld met andere PowerBi gebruikers binnen de organisatie. Wil jij graag deze interactieve tool onder de knie krijgen? Volg dan een cursus PowerBi bij Bakker Computer Opleidingen.

Doelgroep cursus PowerBi

Hoewel Microsoft PowerBi een selfservice BI-tool is die data-analyse overzichtelijk naar werknemers brengt, wordt het voornamelijk gebruikt door data-analisten en business intelligence-professionals die de tool gebruiken om datamodellen te maken voordat ze rapporten door de gehele organisatie verspreiden. Echter kunnen mensen zonder analytische achtergrond ook heel goed gebruik maken van PowerBi om rapporten te maken. Daarvoor is een cursus PowerBi uitermate geschikt. Wanneer je beschikt over de nodige ervaring met Excel (draaitabellen), dan is een cursus PowerBi de perfecte vervolgstap en kan je na de training direct op een verantwoorde manier aan de slag met het opstellen van overzichtelijke rapportages.

Onderdelen van de cursus

Tijdens de PowerBi cursus begin je met het verkennen van de volledige tool en vervolgens wordt de nadruk gelegd op het praktisch werken met PowerBi. Je krijgt direct een gratis PowerBi account en gaat vervolgens meteen aan de slag met het importeren van verschillende databestanden. Vervolgens leer je hoe je deze data uit de verschillende bestanden kan importeren en hoe je deze data moet opmaken en structureren. Deze gestructureerde data ga je daarna verwerken in een overzichtelijke rapportage met de meest gebruikte visuals. Deze visuals ga je vervolgens op de beste manier opmaken, analyseren en uploaden naar PowerBi online. Uiteindelijk leren we je hoe je een compleet en overzichtelijk dashboard opstelt en hoe je deze kan delen met meerdere personen binnen de organisatie. Na deze ééndaagse cursus heb je alle basisbeginselen van PowerBi onder de knie en vervolgens kun je meteen aan de slag met het opzetten van diverse rapportages.

Bakker Computer Opleidingen

Bij Bakker Computer Opleidingen kun je naast de PowerBi cursus nog veel meer verschillende cursussen of trainingen volgen. Al deze cursussen staan onder begeleiding van een professional. Het overzicht van de trainingen die worden verzorgd door Bakker Computer Opleidingen, vind je hier. Zou je graag één van de trainingen bij Bakker Computer Opleidingen willen volgen? Of zou je graag wat extra informatie willen over de verschillende cursussen? Neem dan contact met Bakker Computer Opleidingen. Dat kan telefonisch via: 0343 444919, of stel je vraag via het contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je te helpen met al je vragen.