Microsoft Power Bi cursus

Microsoft Power BI cursus

Microsoft Power BI is een onmisbare interactieve tool waarmee je data gemakkelijk kunt visualiseren. Deze Business Intelligence tool kan binnen de gehele organisatie ingezet worden en is een oplossing om je bedrijfsanalyse eenvoudig en inzichtelijk op te stellen binnen de organisatie te verspreiden. Met Power BI kunnen honderden databronnen met elkaar gekoppeld worden in één overzichtelijke rapportage. Hierdoor kunnen inzichten ontstaan die eerder nooit zichtbaar waren. Met Power BI combineer je gemakkelijk je eigen data uit spreadsheets of andere databases met ‘big data’ (uit bijvoorbeeld Bing) om zo trends grafisch in kaart te brengen en heldere interactieve dashboards te creëren. Wil jij deze handige tool onder de knie krijgen? Volg dan een Microsoft Power BI cursus bij Bakker Computer Opleidingen.

Microsoft Power BI cursus bij Bakker Computer Opleidingen

Tijdens de tweedaagse Microsoft Power BI cursus ligt de nadruk op het verkennen van én praktisch werken met Power BI. Tijdens de training wordt er een gratis Power BI account aangemaakt en leer je om diverse databestanden in de tool te importeren. Vervolgens leer je hoe je deze data moet opmaken en structureren. Van deze gestructureerde data ga je een overzichtelijke rapportage maken met de meest gebruikte visuals. Dan laten we je zien hoe je deze visuals het beste kan opmaken en analyseren, om deze vervolgens te uploaden naar Power BI Online. Uiteindelijk laten we zien hoe je een compleet dashboard opstelt en hoe je deze deelt.
Kortom, je leert alle basisbeginselen van de tool zodat je na de Microsoft Power BI cursus meteen aan de slag kunt met het opzetten van heldere en overzichtelijke rapportages.

Doelgroep

De Power BI cursus is bedoeld voor medewerkers die met veel verschillende data werken en het doel hebben om overzichtelijke (grafische) overzichten te creëren. Omdat Power BI is ontwikkeld als een self-service-BI-tool is het mogelijk om met minimale training zelf rapporten samen te stellen. Wanneer je beschikt over de nodige voorkennis van Excel (draaitabellen), dan is Power BI een hele goede vervolgstap en kan je na de training direct aan de slag met het opstellen van overzichtelijke rapportages.

Trainingen Bakker Computer Opleidingen

Naast de Power BI cursus kun je bij Bakker Computer Opleidingen nog veel meer trainingen volgen. Zoals bijvoorbeeld de Excel training. Deze ééndaagse training wordt op 3 niveaus verzorgd: Excel basis, Excel gevorderd en Excel expert. Tijdens deze training leer je in een kort tijdsbestek om efficiënt met Excel om te gaan en zal je verbaasd staan over de mogelijkheden en variëteit aan functionaliteit die dit programma voor je te bieden heeft.
Wil je meer informatie over de verschillende trainingen van Bakker Computer Opleidingen? Deze vind je hier.

Power BI cursus volgen?

Zou je graag een Microsoft Power BI cursus of andere training willen volgen bij Bakker Computer Opleidingen? Of zou je graag eerst wat extra informatie willen over de trainingen? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via: 0343 444919, of stel je vraag via het contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je te helpen met al je vragen.